Logg inn / Registrer deg
ProWein 2022

Ukens vin: Begjærlig Brézème

Eric Texier er atomkraftingeniøren som ble økobonde. Tidlig på 90-tallet ble hans vininteresse så påtrengende at han sluttet med kjernekraft og begynte med naturkraft. Det ble vinstudier i Bordeaux og læretid i Mâcon, før han slo seg ned i Brézème i nærheten av Valence i Rhônedalen. Hans viner er laget med økologiske metoder, villgjær og forsiktig (eller ingen) svovling. Texiers metoder, i grenselandet mot det som må kalles naturvin, har ved tilfeller vist seg å skape noe flaskevariasjon og viltre viner, men når vinene er gode, kan de være uimotståelige.

Brézème var på 1800-tallet et anerkjent vinområde, men det ble forlatt og forglemt, og på det minste var det bare én enkelt hektar med vinmarker igjen. I dag er det 22 hektar med vinplanter, fordelt på 6-7 dyrkere, hvorav Texier er den fremste. Eric Texier skal ha mye av æren for å gjenoppbyggingen av appellasjonen.

Brézème Côtes du Rhône 2019
Eric Texier, Nord-Rhône
#9303501, kr. 329,90
(Autentico)

100 % syrah tilvirket med hele klaser. Tiltalende, mørk og eksponert duft av skogsbær, blomster, urter og lær, med streif av pepper. Saftig og dyp med veldig flott frukt i munnen, glatt tekstur, pen syrlighet og fast, lang og spicy finish. Veldig sunn og flott utgave av denne vinen. Lagringsdyktig.

Prøv den til lam, grillet kjøtt og vilt.