Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Ukens vin: Nedsatt vulkanvin

Den 15. juli 1329 eksploderer et av utløpene på Etna med et brak og former Monte Rosso, en av flere topper langs sidene av vulkanberget. Utbruddet etterlater seg et ødelandskap der lavaflommen finner veien. Det er på denne forstenede magmaelven, nærmere syv århundre senere, at de unge vennene Aurelio Marconi, Giovanni Ferlito og Gianluca Strano dyrker sine vinstokker under navnet Monterosso. Ukens vin er deres Volcano Bianco 2020.

Volcano Bianco er laget på den lokale druen carricante med over 70 års alder på vinstokkene. Disse er beplantet som enkeltstående trær og ligger på 700 meters høyde, med åpen og utsatt beliggenhet og utsikt opp mot sentrale krateret av Etna, og ut mot det joniske hav. Vinen er laget uten eikebruk i en ganske generøs stil, balansert av carricantedruens gode syrlighet. Flaskene er proppet med de moderne plastkorkene gjort kjent av blant andre Domaine Ponsot i Burgund og Etna-kollegaen Frank Cornelissen, og på flasken står det i håndskrift at den er nummer 1456 av totalt 3200 flasker produsert, så totalen er ganske liten. Både denne og den anbefalelsesverdige Volcano Rosso laget på nerello mascalese er nedsatt fra rundt 360 kroner til 199 og representerer veldig gode kjøp akkurat nå.

Volcano Bianco 2020
Monterosso, Sicilia
#11638201, kr. 199,90
(Red & White)

Aromatisk og frisk med duft av gule epler, et rikt blomsterspekter, kjølige tropiske aromaer, sitrusfrukter, knust sten og et streif av honning. Syrlig og med glatt munnfølelse, god intensitet og dybde og en lang, tørr og lett mineral avslutning. Prøv denne for eksempel til kylling med bakt sitron, og til grillet fisk og skalldyr.