Logg inn / Registrer deg
Gaia - Battle of Bottles

Spesialslipp av tyske viner

Årets andre spesialslipp har fokus på Tyskland, og det er mest hvitviner fra årgang 2022 som lanseres. Men det er også enkelte tyske rødviner fra årgang 2021 på slippet samt enkelte viner fra Frankrike, Sveits og Østerrike. På pressesmakingen ble det vist frem 78 viner, og av disse har 24 viner fått topp score.

Totalt var det 276 viner som skulle lanseres, men enkelte viner har ikke rukket frem til tiden, og i skrivende stund er 233 viner på plass. På pressesmakingen ble det vist frem 78 viner, og av disse har 24 viner fått topp score.

Årgang 2022 i Tyskland var preget av en uvanlig lang tørkeperiode – en tørr vinter, en tørr vår og en tørr sommer. Tørken og varmen om sommeren forsinket modningen, og da nedbøren endelig kom om høsten, var det kjølige netter, noe som skapte en overraskende kjølig vinstil, årgangen som helhet tatt i betraktning. Druene som ble høstet var sunne og friske. De hadde gode sukkernivåer og middels syrenivåer.

Aromatisk sett viste vinene seg raskt å være mer klassiske enn man forventet. Årgang 2022 må derfor karakteriseres som en overraskende god årgang tørken tatt i betraktning.

Lykke til på slippet!